zondag 24 november 2013

POLINCO - Joshadam - Sapere aude

Eerder gepubliceerd op Hyves 29 Mei 2009 en 26 januari 2010


Beheerder: Jos - Vrijheid van Mening
 
Beschrijving: Contactmogelijkheid voor oud-leden van het forum Polinco (2000- 8 april 2007) in politiek correct Nederlands.

mailto: joshadam@xs4all.nl

Inclusief: Patres Polincone Pantheo - Erelijst Polinconen


================================================== 
POLINCO - Joshadam "Sapere aude"
==================================================


Categorie PolitiekVrij zijn en Vrij denken: Je verstand gebruiken, bewust durven te gebruiken, onafhankelijk, zonder opgedrongen hulp.
Gezonde argwaan.
Het is de roeping des mensen zelve te denken.
Dat vereist moed en durf: sapere aude!
Geen slaafse volgzaamheid, geen grijnzend autoritair gezag en geen schone drogredenen der Heren politici.
Dit verschaft een gezonde volwassen zelfverzekerdheid.

Ich kann, weil ich will, was ich muß - Immanuel Kant

Habe Mut, dich deines eigenen Verstandes zu bedienen - Immanuel Kant zugeordnet

De Vrijheid van Meningsuiting.

Een openbare ruimte met relatieve beslotenheid (etherlichaam).

Openbaar Optreden

Demonstratie Rechtbank Parnassusweg 20 januari 2010 om 08:45 te Amsterdam tegen Proces Wilders inzake Vrijheid van Meningsuiting.

Artikel Volkskrant 23 januari 2010
Artikel Vrij Nederland

 
Polinco Historie:

De hechte community van het Forum Polinco kwam in 2000 rechtstreeks over van het weblog kranten.com.

De twee studenten die dit prachtige overzicht van de hoofdlijnen van het nieuws eind 90er hadden opgericht boden de mogelijkheid tot het geven van reactie. Daarvan werd veelvuldig gebruik gemaakt zeker bij artikelen die de multi-culturele maatschappij behelsden. Het weblog werd verkocht aan een marketingmaatschappij welke de haar onwelgevallige reacties niet kon modereren en ook niet wilde modereren met het brandende oog op de groei van inkomsten uit advertenties. Zodoende is de reactiemogelijkheid afgesloten geworden tot grote verontwaardiging van de schrijvers.

Het nieuwe forum Polinco bood uitkomst: zelfstandig denken bevorderen en absolute vrijheid van schrijven. Het was een startschot voor een vulkanische explosie van meningen en opvattingen, veelal vervat in ongecensureerde en politiek-incorrecte taal binnen het forum. Mensen die jarenlang zich alles moesten laten welgevallen en niets mochten zeggen... Daar hebben we het! Het aantal vaste, geregelde schrijvers wordt geschat op een vijftigtal van op 8 VIII 2006 615 leden. Alsdan zijn er 6164 onderwerpen vervaardigd en 36902 berichten geplaatst.

De toegang tot het forum [Hyperlink] was niet gemakkelijk, men moest zich laten registreren zij het onder pseudoniem en dan nog was het afwachten of men als deelnemer aan de dagelijkse debatten mocht deelnemen, immers geldt ook niet dat je in een café geaccepteerd moet worden wil je kunnen meedraaien? Dan is het ook nog zo dat de aard der artikelen (topics genaamd) en de redactie van stijl, vormgeving en vocabulaire de nieuweling moge behagen. Ook moest hij langdurig oude artikelen opslaan teneinde de community niet in herhaling te hoeven laten vallen. Eerst dan werd hij in de kring opgenomen, een periode van wel een jaar wachttijd.

Het Dagelijks Nieuws was een der voornaamste bronnen om te becommentariëren. Maar ook de rubrieken (Forums genaamd) Geschiedenis, Politiek en Maatschappij werden intensieverwijze benut. Ondanks de vrijheid van schrijven kristalliseerde zich een politiek draagvlak van rechts van het midden (door de vijanden van het forum ten onrechte extreemrechts genoemd) en ten aanzien van de Jongste Geschiedenis een afkeer van de door de geallieerde propaganda gestichte dogma's voortgezet in de huidige moderne geschiedschrijving een neiging tot revisionisme. Vrienden van de Staat Israël zal men hier niet vinden. Maar een ieder beseft toch harde feiten uit de Tweede Wereldoorlog niet te kunnen ontkennen hetgeen niet betekent dat men deze als nog dagelijks usance in de reguliere politiek-correcte nieuwsmedia moet vermelden als hagelslag op het dagelijks brood.

Na ruim vier jaren was het hoogtij van 2003 - 2004 voorbij en vielen geleidelijk deelnemers af. Nog op 25 VII 2005 werd een hoogtepunt met een recordaantal ingelogden van 465 op één dag geregistreerd. De reacties werden lauwer en de artikelen gewoner. Het leek wel of het Forum Polinco therapeutische werkzaamheid heeft gehad!
Geroutineerde schrijvers zetten het forum voort met een veelvoud van artikelen per persoon, het was hun dagelijks werk geworden.

Het Forum bleef niet onopgemerkt. Enkele landelijke journalisten onderzochten de teksten en spraken er schande van. Dat betekent dus dat zij wel mogen schrijven en de "Polinconen" niet! Daarbij werd abusievelijk zo niet opzettelijk in plaats van het begrip extreem het woord extremistisch genoemd wat uitsluitend toepasselijk is voor ultra-rechtse, ultralinkse of in het buitenland ultrareligieuze groeperingen die maatschappelijk actief zijn met de politieke daad. Niets hiervan in dit forum!
Maar ook de politiek in Den Haag werd geïnformeerd door een obscuur clubje als het Meldpunt Discriminatie Internet, dat op eigen houtje websites afspeurt op zogenaamd racisme, antisemitisme en discriminatie enz. en met kopieën van teksten het Forum denuncieert bij de Justitie.

Zo een oude posting door Joshadam opgevangen door de vijanden.

Het forum was in 2006 inmiddels ingekrompen tot een 15-tal vaste reguliere posters.

In april 2007 werd het forum Polinco opgeheven waarbij iedere schrijver een machtig mooie herinnering behoudt voor het eerst in zijn leven vrij te hebben kunnen spreken.

In de Nederlandse Wiki is een herdenkingsartikel opgenomen over het roemruchte Forum dat met de unieke naam afgeleid van politiek incorrect: Polinco, velen in Nederland een grote dienst heeft bewezen.

Jennifer C. Logan - Polinco: ==Biografie==

Jennifer C. Logan (JCL), geboren 14 maart 1956,  is de oprichtster in 1999, eigenaresse en beheerster van het forum Polinco dat bestaan heeft tot 8 april 2007 om 23:57:57.

Het forum kenmerkt zich door de ongekende, niet eerder vertoonde vrijheid van meningsuiting op het Internet in toch min of meer besloten groep.
Zij was hoofdmoderator onder de naam Admina, Admin1, soms ook Geneviere, Gothundra, Caithleann of Yggdrasil, later Jelo, gerelateerd aan Georg Rosswell. De instandhouding van het forum door conflictueuze posters te scheiden, te waarschuwen of zelfs te bannen, niet onmogelijkerwijs veroorzaakt door de door haar gevoerde prikkeling van en kwinkslagen voor forumposters, was haar moeizaam voornaamste taak maar ook verrichtte zij uitvoerig constructieve bijdragen over de teloorgang van de Westerse civilisatie die volgens haar stellige opvatting te wijten is aan de welvarende levensgenietingen van de naoorlogse generatie met de onwil tot de ouderwetse stichting van kinderrijke gezinnen.

Een voorbeeld van instigeren:
Ze stelt dat de internetaansluiting een zeker aantal dollars per maand kost. Dan wordt de kabelmaatschappij verkocht aan een Jood die met onmiddellijke ingang de abonnementsprijs verdrievoudigt. Dit geeft de lezer werkelijk een naar instant-gevoel!

Een ander:
De Microsoftbaas Bill Gates is van Joodse afkomst, zijn vervanger Steve Ballmer eveneens. Maar de concurrent Steve Jobs moet ook een Jood zijn. Dit wisten wij nog niet. Op die manier wordt elk OS verdacht.


Zij moet naar haar zeggen geboren zijn op 14 maart 1956 in Nederland. Haar moeder moet vier maanden in een Jappenkamp geïnterneerd zijn geweest. De ouders emigreerden naar Zuid-Afrika alwaar zij de Engelse taal perfecterwijs leerde beheersen. Om en nabij de wende keerde het gezin terug naar Nederland waarna zij alleen naar de Verenigde Staten verhuisde, te weten Anaheim in Californië. Alhier moet zij een universitaire studie in computertechnologie volgen of gevolgd hebben. Maar in Anaheim is een pretpark waarover zij veel heeft geschertst (Smurfdorp) wat de indruk geeft dat zij niet serieus is.

Jennifer is uiterst alert voor alle mogelijke gebeurtenissen in Nederland, met name de politieke, alsmede goed op de hoogte van verrichte publicaties in eigen en andere fora. Ook kent zij de posters meer dan een ander. Dit juist, doet vermoeden dat zij deze feiten nooit op een zo grote afstand nauwgezet vergaard en gevolgd kan hebben als zij zelf toch niet in Nederland woonachtig is? Het bezit van een voltooide universitaire opleiding wordt ten sterkste betwijfeld. Daarenboven schrijft zij perfect Nederlands hetgeen bij andere emigranten toch geleidelijk verzwakt of degenereert. Zelfs is naar mijn intuïtie mogelijk dat zij een man is.


Durven te Denken: Sapere Aude is van Immanuel Kant. Het is niet alleen de Vrijheid van Meningsuiting doch eerst moet het Durven van Meningsvorming plaatsvinden. Dit nu is niet ieder gegeven want heel wat mensen zijn opgevoed en geschoold onder dwang, leven in angst dat een eigen mening wordt ontdekt en zij vervolgens ontmaskerd worden. Schandaal en persoonlijke schade alom. Maar het omgekeerde leidt tot psychische schade door van je hart een moordkuil te maken. Dan maar liever zeggen wat je denkt zij het met inachtneming van de Wet.


Patres Polincone Pantheo

26 jan 2010, 00:18

De Vaders die het Forum Polinco (opgericht begin 2000) gedragen hebben van 2004 t/m april 2007, bijeengebracht in een Polincoons Pantheon.

Het Eerbetoon voor hun prachtige Arbeid de Vrijheid van Meningsuiting te hebben beoefend en genoten.

Die weten dat de Waarheid bestaat ook al is zij nog zo verscholen.Hopen op een Wende met Verlichting alwaar de zon glanst in volle vreugde en het leven goed is.
Waar nieuw leven kan komen met een voortreffelijke opvoeding en een zorgeloze toekomst.

Ze zijn:

70
8-Deejay
1vanVelen
Aart Tuynman
Abu-al-Kaf(f)iruna
Admina
Aereal
Agilulf
Aikom
Aistulf
alessandra
Amy (Miss)
Antifahater
aoibhgrein
Aryanpride
Bas328 (ACP)
Belinda
Blixembosch
br3ama
Brama
brietveld
Caesar
Cicero
CONSTANTINUS
Craig Montgomery
Cypres (Trol)
De Groene Nationalist
De-botte-bijl
Democrates
Dewi
di Canio
Diemen
Dove, the
Eidesche
EMBXX
Enigma
Euro
EVE
F101
Fiuv
fred
g.kopper
Gandalf
Gentle Giant
Gothundra
Goyim
Graver
Hendrikus
hetisfijnblanktezijn
hirihiri123
Hrafnar
Huntingpuma
Iemand
Ivo
Jaap
Jack
Jansen
Jarl
Jebbie
Jefra
jelderkamp
Jennifer C. Logan
Jeroen020
Jezzie
John Doe
John Nederland
Johnny Wishbone
Jonge Vlamingen
Joshadam
Junior
Jupike
JVH
Kaboem
krasopop
Kristal
Laksmi
Leocardia +
Leprechaun
Levenschlang Blank
Lionheart
maria
Markies van Carrabas
MasterBlaster
Masterlijke Allochtoon
Mierenneuker
Mitgard
Mjolnir
Moeder
Mr. Spock
Napoleonfan
nixtheman
old-man
Otje
Paradox
Plantijn
Platform Hollanders
Rauschning
Rechtvaardig
Resident
Ridder van Cicero, de
Robrecht
Sammael
Sanduvel
Siegheiligman
Snaak
Spoq
Ssnake
Steffie
SultanHalim
surodje
thurisaz
Titi
Tom Poes
Torch +
Troapler
Vasp, Kees
Vincent van Gogh
Visboer
volisvol
Voltaire
WFHermans
Willem Kolleeder
Wodan
Yggdrasil
Zappendusta Foto's

POLINCO - 2 VIII 2001 ONwelkomstpagina.pdf

POLINCO Welkomstpagina 26 XI 2003 Servercrash .pdf

7 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem heeft een nieuwe reactie op uw bericht "POLINCO - Joshadam - Sapere aude" achtergelaten:

  Gegroet waarde Joshadam. Jammer dat de wederopstanding van Polinco een paar jaar terug op niets is uitgelopen. Er lijken in die richting geen verdere initiatieven meer te zijn. Wèl is het zo dat het tegenwoordig mogelijk is niet-politiek correcte gedachten te uiten op fora zoals GeenStijl en Fok. Polinco heeft in dat opzicht baanbrekend werk verricht. Maar ondanks dit gegeven zijn we er sociaal en maatschappelijk gezien niet veel mee opgeschoten als je kijkt naar het vreemdelingenbeleid en de toenemende islamisering van Europa. We zullen zien wat de komende jaren gaan brengen. Houd recht het roer! Hartelijke groet, Antifahater

  (Reactie ingekort door Joshadam)

  Josz-Vosz heeft een nieuwe reactie op uw bericht "POLINCO - Joshadam - Sapere aude" achtergelaten:

  Het is somber, de geestdrift om te ageren tegen de teloorgang van de oude normen en waarden is weg, andere activiteiten houden de dommen bezig tot ze met hun kop tegen de grond vallen en niet meer weten waar ze zijn. Dan luidt de propaganda van de democratie dat de toegestroomde gelukszoekers zich zullen aanpassen althans een volgende generatie maar aan de immigratie komt geen eind. Nederland is definitief een fictie geworden, het trotse Holland is vergane glorie. Een geestelijke weerstand is goed doel maar wat is hier nog te bereiken? Het vergt een goede opzet met goede leiding.


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zijn meerdere redenen waarom een wederopstanding van Polinco niet zo gemakkelijk is. De grootste reden is Facebook. Toen Polinco begon bestond het nog niet eens en Polinco beleefde haar piek in 2002 met het Fortuyn fenomeen. Het begon langszaam aan terug te lopen na die tijd toen de Nederlanders de moed verloren na Fortuyn's moord. In 2004 kame Facebook op de proppen en Polinco beleefde nog één opleving in 2005 met de moord op Theo van Gogh. DFaarna ging het onherroepelijk bergafwaarts. De vaste schrijvers vertrokken gestadig en werden vervangen met linkse trollen en oproerkraaiers. in 2007 begon Facebook enorme stappen te maken onder jongere Netizens en dat was goed te merken aan zowel forumbijdragen en financiële contributies. Toen in het begin van 2007 het aantal trollen toenam en ik persoonlijk beledigd werd door een aantal van hen vond ik de maat vol en besloot dat Polinco niet langer nodig werd geacht, De oude kern was weg, en de overige leden waren niet geïnteresseerd in het behouden van Polico. Poppetje gezien, kastje dicht.

  Een tweetal opmerkingen ten aanzien van jouw verhaal Jos...

  1. Mijn Nederlands was allerbelabberst toen ik een aanvang nam met Polinco. Na het niet gesproken te hebben gedurende bijna 25 jaar had ik er echt moeite mee, temeer omdat ik Nederland verliet toen ik nog maar net 20 was. Een zakelijke opleiding met navenante Nederlandse kennis heb ik dus nooit gehad. Met een CD van de dikke van Dalen heb ik mezelf taalkundig opgekrikt want ik ben nu eenmaal een taalfanaat en je doet het óf goed of niet. In Amerika noemt men mij een "grammar nazi."

  2. Citaat: Jennifer is uiterst alert voor alle mogelijke gebeurtenissen in Nederland, met name de politieke, alsmede goed op de hoogte van verrichte publicaties in eigen en andere fora. Ook kent zij de posters meer dan een ander. Dit juist, doet vermoeden dat zij deze feiten nooit op een zo grote afstand nauwgezet vergaard en gevolgd kan hebben als zij zelf toch niet in Nederland woonachtig is?"

  — Wie vermoedt dat? Jij? Ik was destijds zeer internet savvy en had met iedereen contact via Sonork weet je nog? Je hoeft niet in Nederland te wonen om een interesse in je voormalige vaderland te hebben, er is meer dan genoeg te vinden over welk onderwerp dan ook op internet.

  "Het bezit van een voltooide universitaire opleiding wordt ten sterkste betwijfeld."
  — Ik had een Bachelor's Degree in Engels behaald in 1984 en in 2009 behaalde ik een graad in Politieke wetenschappen, een specifiek Amerikaanse opleiding. Een van de redenen voor mijn verminderende activiteit op Polinco,\ en de aanstelling van derden als Co-admins was de toenemende druk op mijn privé tijd voor mijn studies.

  "Daarenboven schrijft zij perfect Nederlands hetgeen bij andere emigranten toch geleidelijk verzwakt of degenereert."
  — Reeds uitgelegd hierboven...

  "Zelfs is naar mijn intuïtie mogelijk dat zij een man is."
  — Dit is werkelijk de klapper op jouw vuurpijl Josje... Hoe kom je daar in hemelsnaam bij? Schrijf ik te manlijk voor je? Is dat de reden waarom je al mijn pogingen tot contact met je radicaal naast je neergelegd hebt? En waarom je ook op Twitter geen kik geeft? Dat vind ik echt frappant voor iemand die ooit romantische geluiden in mijn richting maakte... Als je me je contact adres geeft zal ik je officiëel bewijs sturen dat ik géén man ben.

  Wat je levensstatistieken over mij betreft zitten daar nogal wat fouten in maar omdat ik ooit gezocht werd door jullie lieve justitie zal ik daar geen verbetering voor opperen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lijkt wel een apologie.
   Er zijn dus wat correcties mogelijk en het valt te bezien hoe hiermee om te gaan. Het is voor de geschiedschrijving vanzelfsprekend sine ira et studeo om te gaan met het voorhanden materiaal maar niet altijd komt hiervan wat terecht, denk aan de haatboeken van prof. Lou de Jong.
   Het was inderdaad niet gemakkelijk meer als beheerder het Forum Polinco vol te houden aangezien de schreeuwers in aantal toenamen, zij die Polinco misbruikten voor keet trappen. Zelfs een ban van de een na de ander kon de toevloed van wat je noemt trollen niet tegenhouden. Maar achteraf is dit geen ramp: er is een begin en een eind, ‘n levensprincipe van onontkoombaarheid zodat je niet meer naar het begin terug kunt, wel iets herkauwen uit nostalgische overweging, want tempus fugit maar je kunt je nooit meer verplaatsen in het toen, Polinco was steengoed en dan is nu dus Polinco zo dood als een monument.
   Ikzelf heb getracht iets te bewaren van de mensen in hun sfeer maar het is een gebrekkige poging en ook daarom, dat de onwetende van nu er werkelijk niets van zal begrijpen.
   Een fantastische topic voor Polinco zou zijn geweest wat gisteren is geschied in Duitsland bij Dresden: een met grote politiemacht gezochte Syrische IS-aanhangige terrorist, met de vluchtelingenstroom meegelift, werd door Syriërs (!) die hem herkenden in de kraag gegrepen en geboeid totdat de politie kwam. De commentator: “Deze dappere Syriërs hebben meer gedaan voor hun integratie dan welke politicus dan ook.”

   Verwijderen
 4. Leuke hommage aan het oude polinco forum josh.
  Ook ik was daarbij vanaf het eerste uur kan je wel zeggen, tot de laatste beentjes van het forum.
  Ergens jammer dat je er nu niet meer op kan grasduinen, helaas is het dood nog dooier dan de nederlands/vlaamse afdeling van het stormfront.

  Maar deze gast leeft nog steeds en is niet kapot te krijgen :P

  groetjes, Goyim alias G.Kopper

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn een reactie na zoveel tijd. Ook in de Wiki-N staat Polincoinformatie. Het was een enerverende tijd die ook heel wat van je privétijd in beslag nam. Geleidelijk werd de sfeer querulanterig, kwamen er sabotagetrollen en werd de aandacht voor ons land afgeleid naar onderlinge veten. Vanaf augustus 2006 was ik niet meer actief.
   Het strafproces heeft geduurd van 2006 tot 23-11-2013 inclusief proeftijd. Kan je nagaan, wat een juridisch gedoe voor noppes.

   Verwijderen

Schrijf en blijf: